WooCommerce versus Magento
beide zijn een schot in de roos als het gaat om functies en zijn enorm populair. Het is niet eenvoudig om een algehele winnaar te kiezen, en als u de functies van elk platform afwegt, kunt u in verwarring raken en uw klanten achterlaten zonder een manier om op uw site te kopen.
Gelukkig zijn we hier om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Er is niet één ultieme oplossing als het gaat om e-commerce, maar u kunt altijd de juiste keuze maken voor uw unieke behoeften – zolang u over alle feiten beschikt.
Elk platform heeft zijn eigen groep die-hard supporters die de oorzaak verdedigen en beweren dat dit de beste is. We besloten om door het lawaai te waden en zelf een kijkje te nemen, zodat we je een onbevooroordeelde mening kunnen geven om je beslissing te nemen.
In dit artikel vergelijken we WooCommerce versus Magento
hun belangrijkste functies, prestaties, beveiliging, prijzen, beginnersvriendelijkheid en zelfs productbeheer. Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, weet u precies welke oplossing voor u geschikt is.
Laten we gaan kraken!
Wat is uniek aan WooCommerce versus Magento?
WooCommerce
WooCommerce is een krachtige plug-in voor het WordPress-platform. Het biedt alle functies die u nodig hebt van een e-commerce-oplossing, met behoud van het gebruiksgemak van het moederplatform.
Magento
Magento is een e-commerceplatform op maat van professionals op het gebied van webontwikkeling en middelgrote tot grote online winkels. Het biedt een van de meest robuuste functiesets in het veld, waardoor het ideaal is voor winkels met hoge ambities.
WooCommerce vs Magento: een blik op hun functies
WooCommerce vs Magento
Volledig gratis platform. Biedt een gratis community-versie, evenals verschillende premium-services.
Vereist dat u uw eigen webhost vindt. De community-versie is zelfgehost, maar hun premiumaanbod omvat hosting.
Ondersteunt onbeperkte producten. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal producten toevoegen.
Ondersteunt bijna alle WordPress-thema’s en biedt talloze aanpassingsmogelijkheden. Biedt een op een thema gebaseerd systeem en een behoorlijke verscheidenheid aan opties.
Wordt geleverd met een uitbreidingssysteem en honderden opties. Ondersteunt extensies en biedt ook een grote verscheidenheid daarvan.
Bevat elementaire beveiligingsfuncties om uw winkel te beschermen. Biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, evenals speciale patches om eventuele kwetsbaarheden te verhelpen.
Het platform is opmerkelijk eenvoudig te gebruiken. Aanbevolen voor gebruikers die (ten minste) een basisniveau van kennis van webontwikkeling hebben.
Wat elk platform te bieden heeft
Voor degenen onder u die de hele foto willen, zullen we alle informatie behandelen die u over beide platforms moet weten. Dan zullen we samen de resultaten bespreken en beslissen welke de kroon verdient.
WooCommerce
De WooCommerce-startpagina.
WooCommerce is een bekende naam voor de meeste WordPress-gebruikers. Dit enorm populaire e-commerceplatform heeft bijna 400.000 sites. Het wordt geleverd met bijna alle functionaliteit die u nodig hebt om een online winkel te openen, en het heeft ook verschillende geavanceerde mogelijkheden via het uitbreidingssysteem.
Belangrijkste kenmerken:
Ondersteunt een onbeperkt aantal producten.
Wordt geleverd met een robuust uitbreidingssysteem, gebaseerd op het WordPress plugin-formaat.
Hiermee kunt u bijna elke gewenste betalingsprocessor kiezen met behulp van extensies.
Biedt tientallen premium en gratis thema’s.
Voors:
- Het opzetten van een winkel is gratis, afgezien van uw webhostingkosten.
- Het is gemakkelijk op te halen als je enige ervaring hebt met WordPress.
- Er is uitgebreide documentatie beschikbaar voor zijn gebruikers. Bovendien kunt u contact opnemen met het team achter het project als u nog vragen heeft.
- Integreert met Google Analytics met behulp van een extensie.
- Bevat SSL-ondersteuning, maar u moet uw eigen certificaat verkrijgen.
nadelen:
- Als u WordPress niet gebruikt, moet u twee nieuwe platforms leren.
- Premium-thema’s en uitbreidingskosten kunnen snel oplopen.
Is het goed voor beginners?
WooCommerce is een goede keuze voor gebruikers zonder e-commerce-ervaring – dubbel zo als ze WordPress eerder hebben gebruikt. Zelfs degenen die dat niet zullen vinden, zullen de uitstekende documentatie van WooCommerce en de overvloed aan online tutorials aantrekkelijk vinden.
Prijs:
Dit is een volledig open-sourceplatform – iedereen kan het downloaden en instellen op elke gewenste server. Dat gezegd hebbende, zijn premium-uitbreidingen vaak duur, en sommige vereisen jaarlijkse abonnementen. Afgezien daarvan hangen uw webhostingkosten volledig af van de grootte van uw onderneming en de pakketten die uw provider aanbiedt.
Er zijn een handvol hoogwaardige webhosts die goed werken met WooCommerce, maar de beste die we onze klanten altijd aanbevelen, zijn SiteGround en InMotion. U kunt krijgen voor ongeveer $ 5-9 / maand (probeer niet te kiezen voor een van de goedkopere plannen, omdat ze misschien niet zijn geoptimaliseerd om e-commerce-instellingen uit te voeren).
Magento
De Magento-startpagina.
Terwijl WooCommerce zichzelf als een gemeenschapsoplossing beschouwt, is Magento meer gericht op bedrijven. Dat betekent echter niet dat kleine bedrijven ook niet van de functionaliteit kunnen profiteren. Magento biedt zowel een gratis Community-editie – die op zichzelf al krachtig genoeg is – als een Enterprise-editie voor grote bedrijven. Voor deze vergelijking richten we ons op de functies van de Community-editie.
Belangrijkste kenmerken:
- Ondersteunt een onbeperkt aantal producten, zoals elk gerespecteerd zelfgehost platform zou moeten!
- Wordt geleverd met een eigen thema- en lay-outsysteem.
- Bevat efficiënte API’s die verbinding kunnen maken met elke oplossing van derden.
- Intuïtieve beheerinterfaces en hulpmiddelen voor het maken van producten.
Voors:
- Het is gebouwd voor schaalbaarheid. Magento zou geen problemen met grote winkels moeten hebben, zolang uw gastheer ze maar kan beheren.
- Shoppers kunnen sneller uitchecken dankzij een gestroomlijnd proces. Bovendien is het uitchecken van gasten standaard ingeschakeld.
- Integreert direct met PayPal, Authorize.Net en Braintree.
nadelen:
- Magento voelt zich meer gericht op ontwikkelaars dan gewone gebruikers, wat met zijn steile leercurve.
- De Enterprise-editie kan behoorlijk duur zijn, maar dat is te verwachten vanwege hun doelmarkt.
Is het goed voor beginners?
Uit de doos voelt Magento niet zo beginnersvriendelijk als we door de lens van WooCommerce versus Magento kijken. Gebruikers kunnen dit echter overwinnen door te verwijzen naar de uitgebreide documentatie – en het platform biedt extra voordelen voor degenen die het uitsteken. Het is perfect voor ambitieuze gebruikers die hun winkels snel willen opschalen en die ook de nodige tijd hebben om het platform te beheersen.
Prijs:
Magento’s Community-editie is open-source en gratis voor iedereen, dus uw enige kosten zijn gebaseerd op uw huidige hostingprovider. Aan de andere kant zullen gebruikers die geïnteresseerd zijn in de Enterprise-editie een behoorlijk kwartje moeten betalen.
Hoe zit het met de prestaties?
Laadtijden zijn van groot belang voor elke website, maar dubbel voor e-commerce. Als uw website te lang duurt om te laden of traag aanvoelt, zullen sommige mensen vertrekken en hun geld – en uiteindelijk uw inkomen – meenemen.
Als het gaat om prestaties, is het ingewikkeld om erachter te komen welke oplossing de algehele winnaar is. Elke online winkel – ongeacht het platform – zal zich anders gedragen vanwege zijn functionaliteit en grootte. Verder spelen hier nog een aantal factoren een rol, zoals uw keuze van webhostingprovider, of u een Content Delivery Network (CDN) gebruikt of zelfs of uw afbeeldingen zijn geoptimaliseerd.
Simpel gezegd, de prestaties van uw online winkel hangen vooral af van u en uw hostingprovider. Deze ronde is een gelijkspel.
Hoe zit het met beveiliging?
Het belang van beveiliging als het gaat om e-commerceplatforms kan niet genoeg worden benadrukt. Klanten verwachten dat zowel hun privégegevens als betalingsgegevens worden beschermd – en u moet bezorgen.
Net als bij prestaties, is de beveiliging van uw online winkel grotendeels aan u. Met zowel WooCommerce als Magento kunt u verschillende geavanceerde beveiligingsmaatregelen implementeren, maar meestal via extensies en handmatige aanpassingen. Hoewel geen enkel platform 100% veilig kan zijn, neemt Magento het voortouw in dit aspect door haar gebruikers speciale beveiligingspatches aan te bieden.
Het nadeel hier is dat Magento beveiligingspatches niet bijzonder eenvoudig kunnen worden aangebracht. Nieuwkomers in e-commerce kunnen het gevoel hebben dat ze dit zelf niet kunnen doen, wat op zijn beurt tot gevolg heeft dat een aanzienlijk aantal Magento-winkels verouderd is.
Als u beveiliging echter serieus neemt – en enige ervaring hebt met webontwikkeling (of als u geen hulp betaalt) – is Magento de duidelijke winnaar.
Hoe zit het met productbeheer?
Als u op zoek bent naar de perfecte e-commerce winkel, staat goed productbeheer waarschijnlijk op uw prioriteitenlijst. WooCommerce biedt een no-nonsense benadering van productbeheer, met opties voor zowel fysieke als digitale producten. Het instellen van nieuwe items is opmerkelijk eenvoudig, vooral als je al bekend bent met WordPress. Bovendien kunt u de functionaliteit van het platform altijd uitbreiden met extensies zoals Product Add-Ons: De extensie voor productinvoegtoepassingen voor WooCommerce.
Magento biedt daarentegen verschillende functies die WooCommerce mist zonder extra extensies aan te schaffen. Het ondersteunt bijvoorbeeld productrecensies, gegroepeerde artikelen, verlanglijstjes, geavanceerde prijsregels en productpersonalisatie. Het heeft duidelijk een voordeel op het gebied van functionaliteit, maar brengt daarmee een steilere leercurve met zich mee.
Over het algemeen is WooCommerce de betere keuze voor gebruikers die vanaf het begin geen geavanceerde functies in hun winkels nodig hebben. Hiermee kunt u een winkel snel in gebruik nemen, wat de voorkeur heeft voor kleine ondernemingen, en u kunt ervoor kiezen om de functies op een later tijdstip uit te breiden met behulp van extensies. De derde ronde van WooCommerce vs Magento gaat naar de eerste.
Hoe zit het met prijzen?
De laatste belangrijke overweging bij het kiezen tussen WooCommerce en Magento is uw budget. Zoals eerder vermeld, is WooCommerce volledig gratis, terwijl Magento alleen een gratis Community-versie biedt naast meerdere premium-services. Helaas zijn prijzen voor Magento’s premium-opties alleen toegankelijk via een chat met hun verkoopteam.
Hoe dan ook, het is heel goed mogelijk om een online winkel op beide platforms te laten werken zonder één cent uit te geven, behalve de kosten van webhosting. Hoeveel het kost om uw winkel draaiende te houden, hangt grotendeels af van uw keuze van hostingprovider, een onderwerp dat we in het verleden uitgebreid hebben behandeld, plus een paar paragrafen hierboven.
Doorgaan, zelfs als beide platforms vrijwel gratis zijn, kunnen de kosten snel oplopen als u te veel op extensies vertrouwt. Er zijn tal van gratis extensies voor Magento en WooCommerce, maar premium-aanbiedingen zijn meestal vrij duur.
Als u extra functionaliteit aan uw site wilt toevoegen, moet u eerst onderzoeken welke extensies u nodig heeft voordat u zich aan een van beide platformen verbindt en hun prijzen vergelijken. Op die manier krijg je de functionaliteit die je nodig hebt, zonder je portemonnee te laten schreeuwen.
Alles bij elkaar genomen zijn zowel WooCommerce als Magento uitstekende keuzes voor goedkope online winkels, zij het laatste alleen in het geval van de Community-versie. Terwijl u uw winkel opschaalt, blijft WooCommerce het goedkoopste alternatief, omdat u geen krachtigere (en premium) versies van het platform hoeft te installeren, zoals het geval kan zijn met Magento.
Het hosten van een WooCommerce-winkel is waarschijnlijk ook goedkoper en eenvoudiger, omdat steeds meer hosts weten hoe ze hun platforms voor WordPress kunnen optimaliseren. Zoals hierboven vermeld, kunt u een kwaliteitshost krijgen voor ongeveer $ 7,95 / maand van een bedrijf als SiteGround (onze aanbevolen tophost).
WooCommerce vs Magento: De winnaar
Voor beginners is de keuze eenvoudig – we raden WooCommerce aan. Het is gemakkelijk te gebruiken en goedkoop in te stellen, waardoor het perfect is voor kleine operaties die snel van de grond moeten komen. Hiermee kunnen gebruikers bijna elke vorm van online winkel opzetten, zoals thuis ondernemerschap …
Magento is echter nog steeds een fantastische e-commerce oplossing. Om te beginnen valt het op als het gaat om schaalbaarheid, waardoor het de ideale keuze is voor bestaande bedrijven die willen overstappen op e-commerce. Als u het hoge prijskaartje van de Enterprise-editie kunt slikken, zult u meer dan tevreden zijn met de resultaten.
Uiteindelijk ging deze vergelijking allemaal over hoe moeilijk het zou zijn voor een nieuwe gebruiker om in een van deze platforms te springen. WooCommerce wint in dit opzicht handig, dankzij de lagere toetredingsdrempel voor liefhebbers van e-commerce.
Conclusie
Het kiezen van een winnaar tussen WooCommerce versus Magento was niet eenvoudig, omdat geen enkel platform perfect aan de behoeften van elke gebruiker voldoet. Hoewel sommigen van jullie het eens kunnen zijn met onze beslissing om WooCommerce te kiezen, kunnen anderen zich meer thuis voelen bij Magento. U moet rekening houden met verschillende criteria, waaronder prestaties, beveiliging, productbeheer en uw totale budget, samen met uw eigen unieke behoeften.
Uiteindelijk was onze beslissing in dit WooCommerce vs Magento titelgevecht gebaseerd op de volgende redenen:
WooCommerce is eenvoudiger voor nieuwe gebruikers om op te pikken – vooral als ze al bekend zijn met WordPress.
Het platform heeft een brede bibliotheek met geweldige extensies.
Het is goedkoop om in te stellen. Hoewel uw kilometerstand kan variëren afhankelijk van de omvang van uw winkel, natuurlijk.